dijous, de febrer 23, 2006

Benvinguda (Declaració de principis)

Tweet

Bon dia a tothom! Hui 23 de Febrer de 2006 s'innaugura aquest blog dedicat per complet al món de les falles. La intenció d'aquest no és altra que expressar opinions sobre diversos temes que afecten al món faller sobre tot en la seua vessant 'monumentalista', encara que no es renuncia tampoc a parlar d'altres aspectes d'interés per a la festa més important de la ciutat de València i part del País Valencià. Amb aquesta iniciativa es preten generar noves visions, nous arguments, noves idees sobre temes ja tractats al llarg de la història fallera que poden contribuir a modernitzar, actualitzar i canviar les estructures més fermament consolidades a les Falles.

Per descomptat i com ja heu pogut comprovar, aquest blog es publicarà en valencià íntegrament. Potser preguntareu per què... hi ha una raó senzilla i evident: les Falles van nàixer en valencià, van crèixer en valencià i es van desenvolupar en valencià, malgrat que en l'actualitat no estiga molt extés el seu ús, raó de més per contribuir a la seua difusió en l'àmbit de la festa. Preguntareu també per la normativa que s'emprarà en els diferents 'posts' o articles... la resposta també és evident: dins dels coneixements més o menys correctes de qui escriu aquestes línies, s'intentarà acoblar a la normativa de la Universitat de València com a institució científica única a nivell del País Valencià legitimada per parlar del tema de la llengua segons l'opinió d'un servidor. Per descomptat també s'acceptaran correccions lingüístiques de gent que conega millor el valencià sempre que es basen en la normativa de la Universitat.

Pel que fa a la freqüència de publicació (punt prou important a l'hora del manteniment i continuitat d'un blog) es preten actualitzar prou sovint, ja que la finalitat és aportat quantes més opinions millor que toquen tots els 'pals' de la festa. Però tots sabem que les webs o els fòrums de temàtica fallera solen descriure una corba de participació molt semblant a la que correspon als diferents actes i activitats del calendari faller. Aquesta freqüència també es marcarà depenent dels horaris i disponibilitat de qui ho escriu, ja que encara que les Falles siguen importants, crec que l'home no només viu de Falles, no creieu??

Sense més, sols cal afegir que s'espera que participeu amb comentaris, suggerències, idees o crítiques que s'acceptaran de bona gana, donat que res és perfecte en aquesta vida i menys en les Falles. Sempre hi ha marge per la millora.

De moment açò és tot. Fins un altre 'post'.

14 comentaris:

gonzy / gonsalet ha dit...

Bo, ací estem seguint la trajectòria de l'amo del blog en aquesta nova iniciativa. Esperarem amb avidesa (nom abstracte, i no marca de gelats) que ens proporcione abundant material amb el qual enriquir els nostres coneixements.

Javi ha dit...

Com no podia ser d'altra manera, el gran gonzy ha estat el meu primer comentarista, gràcies xiquet... jo he vist el teu també quan has entrat pel messenger. Ja t'he deixat un minicomentari jeje.

Ja vos estic preparant el recorregut faller q faré i pel qual us guiaré molt gustosament... prepara't fent bici... ho necessitaràs jeje :P

-Aisita- ha dit...

Molta sort!!

atica1972 ha dit...

Espero que esta iniciativa salga adelante y eso esperamos comentarios y espero que la gente pueda escribir aunque no lo haga en las normas del Valenciano que defiendes o como es mi caso en castellano para evitar problemas, sienro no escribir en al lengua nuestra y de las fallas pero es que el debate sobre el valenciano em cansa y opte hace muchos años por escribir en castellano espero poder se aceptada igualmente. Pyes adelante javi y te deseo suerte en este blog y aqui nos tienes esperando temitas de monumentos para comentarlos.

atica1972 ha dit...

Una sugerencia, es un poco dificil que escriba gente si tenemos que crearnos todos un blog eso es un poco... ,mira a ver si la gente puede escribirte sin necesidad de crearnos un blog que ya llevo tres jajajja, es una sugerencia solo.

Javi ha dit...

Gràcies pels comentaris, espere que participeu com vulgueu, cadascú pot escriure com vol, jo només he exposat com escriuré els articles al blog.

Pel que fa a això de tindre blog... m'estranya perquè el xic del principi no té blog en blogger... de totes maneres ho miraré.

Javi ha dit...

Solucionat, qualsevol pot fer un comentari.

shotokan ha dit...

Ie javi, així que ja has escrit algo.... pos res. molta sort amb este blog.
Ja tens el recorregut de falles?
mmmm interesante, interesante.... conta amb mi.

PD: vaig a actualitzar l'enllaç de la meua pàgina

Nandet ha dit...

Enhorabona per la iniciativa. Espere que vaja endavant! Un saludet, malalt!

Raharu ha dit...

ei, felicitats pel blog(ger). Ara toca omplir-lo de continguts, que es el mes dificil (ja ho pots jurar)R

Javi ha dit...

Gràcies a raharu, shoto i a nandet pels vostre ànims. Sempre fa falta en una empresa que sembla fàcil al principi, però que és difícil de mantindre. ;)

Anònim ha dit...

M'ha paregut esta una iniciativa molt interesant. Et felicite pel Blog i per la teu prosa que's molt amena ( amena d'entretinguda no d'operador de telefonia mobil)
Felicitats!

bombilleta ha dit...

No m'agrada aixó d'apareixer com: el usuario anonimo dijo.....
Sóc Bombilleta de Borriana

Javi ha dit...

Gràcies anònim, oops dic bombilleta jeje. Com fa un operador d'amena?? :P