dijous, d’abril 06, 2006

Consoladors sense fronteres

Tweet


No vos sorprendreu pel títol d'aquest post sabent que Toni Fornés era un dels convidats de la 2ª jornada de col·loquis del I Congrés d'Enginy i Gràcia. L'artista va tindre una ocurrència sobre una ONG i de seguida em va vindre al cap eixe nom... Tindria sortida pense jo. En defensa del consolador com a figura de diversió, ajudes als consoladors necessitats, 0.7% del PIB dels països rics destinats a pous i forats on poder refugiar eixa eina de plaer... Caldria plantejar-ho.

Conyes a banda, la segona xerrada va estar molt interessant. Vicente Almela, G. Rojas, Juanjo García i l'home consolador, Toni Fornés van discutir sobre l'enginy i la gràcia hui en dia amb l'aportació de moltes idees interessants. L'autocensura de l'artista, la participació de la comissió al monument, els ninots de l'exposició (tema inevitablement tractat) i la falla infantil com a element on recuperar la crítica van ser alguns dels assumptes tractats.

Van haver-hi menys riallades que en la jornada prèvia, però pense que va ser més plena de continguts i amb més reflexió; aspecte que el públic, pense, va agrair prou. Ja que es notava en la sala eixe interés per saber les opinions d'artistes que tenen una visió prou diferent als grans monstres d'especial. Només vaig tirar en falta un detall que li haguera donat més interés al debat que haguera suposat convidar a un artista d'especial i enfrontar dos visions completament diferents del concepte d'Enginy i Gràcia.

Vaig poder acabar-la sencera a costa de no sopar més que un trist entrepà, però va merèixer la pena. Cada jornada em fa ser un poquet més sabut del món faller. Només em van quedar dos punxetes clavades: no fer-li una pregunta als artistes per vergonya (uisshhhhh...) i no saber que és la "cama" de la qual van parlar. M'adone que sóc prou ignorant a nivell llenguatge d'artista... Algú m'ho explica?

Hui "Ingenio y gracia en creación de vanguardia" amb Blanch, Delegido, Valero, Zafrilla i M. Martin jr. Li faré la pregunta a Blanch sobre els noms de carrers en valencià? Si voleu saber-ho, haureu d'acudir-hi.

Fins altre post Malalts ;)

Reportatge i fotos de la 2ª jornada.


Cap comentari: