diumenge, de juny 18, 2006

Les alternatives tenen premi

Tweet

Com un dia el Malalt va enunciar en la seua declaració de principis aquesta "tribuna" serà veu de tota proposta que plantege una alternativa o una nova via en aquest món faller.

Fidel a aquests principis, i gràcies a l'amic toni_55, us deixe ací alguns suggeriments interessants de la setmana cultural de la falla Lepanto.

Setmana Cultural “Coneix el teu veí” durant el mes d'octubre dedicat al coneixement i la relació entre el nostre veïnat. Ja que hui en dia els barris cèntrics i vells són multiculturals, convivint moltes cultures que no es relacionen, El nostre propòsit és el de facilitar l'acostament i el coneixement entre veïns i intentar tornar a crear aqueixa antiga convivència que existia en els barris.

Setmana Cultural “Retrovem la Crema” durant el mes de Gener 2007 realitzarem la setmana tradicional monografia sobre un tema faller, enguany dedicat a recuperar la Crema. La nostra intenció és la d'expressar un sentiment que hui existix ja entre els fallers de tornar a gaudir de la crema, del seu foc, del seu art. Ja que a causa dels nous materials en què es realitza el cadafal, els fallers no la gaudim, en un segon desapareix quedant només un massa espessa en el sòl. Buscar alternatives i nous materials menys contaminants etc.


Com podeu observar, són dues situacions prou habituals als debats que es plantegen al món faller: la relació de la comissió amb el veïnat (tema que s'hauria d'haver tractat al FòrumFalles) i d'altra banda, la pèrdua del valor simbòlic i estétic de la cremà com a conseqüència de la introducció del suro blanc principalment...

Des del Malalt, animar a tot faller, no-faller, veí-cabrejat, veí-nocabrejat... a la participació en aquests "fòrums reals" de debat. Encara no estan les dates, però:

La dates concretes i el seu programa li seran informades en quant estiguen definits i seran exposats en la nostra pagina web www.fallalepanto.com


I ja de pas, el Malalt també està en disposició d'avançar (si no ho sabíeu encara) el lema del monument Lepanto 2006:

Així mateix el nostre artista Rafa Ferrando ens informa que està ja treballant en la seua “METAMORFOSI CRÒNICA” titol de l'obra d'enguany. Així que………….

Enguany a Lepant, cura`t d'espant... i dona`t bona dosi de Metamorfosi


Fins la pròxima recaiguda Malalts ;)

Cap comentari: