dissabte, de gener 17, 2009

125 aniversari al Museu (I)

Tweet Na Jordana celebra enguany el seu 125 aniversari. Ja hem pogut llegir a la premsa i al web de la falla un munt d'actes i esdeveniments referits a dit aniversari.Però com sempre, aquesta comissio del Carme vol passar a la història com una de les primeres en tindre una exposicio a un Museu No Faller.

Aixi serà en l'exposicio del 125 Aniversari al Museu Valencià d'Etnologia al Centre Cultural de la Beneficència:


La falla Na Jordana celebra el seu 125 aniversari al Museu


1/3/2009 - 31/3/2009 a Centre Cultural la Beneficència

Al començament de març s'inaugurarà una exposició sobre la falla

Amb motiu de la commemoració del 125 aniversari de la seua creació, la falla Na Jordana té previst realitzar una sèrie d’actes al llarg d’enguany entre els quals s’inclou una exposició en les sales del Museu Valencià d’Etnologia.

La mostra, organitzada per la pròpia comissió, a més de recórrer la història de la falla, dedicarà especial atenció a elements transversals de la festa fallera com són el procés de formació d’una comissió o l’imaginari col·lectiu d’aquesta.

Una de les característiques que faran d’esta mostra una exposició diferent és que, trencant els espais físics del Museu, començarà en la mateixa falla, seguint un recorregut per alguns dels carrers que conformen la seua demarcació, és a dir, el seu territori natural, en què viu la festa, fins arribar a les sales del Museu, on l’exposició més tradicional tindrà la missió de funcionar com a centre d’interpretació de tot el conjunt.

L’exposició s’inaugurarà al començament de març, coincidint amb les festes falleres.


Molt recomanable visitar aquest museu al mes faller per excel.lència.

I de regal un video del 125 aniversari de Na Jordana:--

Imatge: http://www.najordana.es/media/amic2.jpg

Noticia: http://www.museuvalenciaetnologia.es/ca__ficha_evento.html?cnt_id=1384

Cap comentari: