diumenge, de març 29, 2009

Cadafals saquejats

20 de Març, 14.00 hores. Camine pel carrer a la recerca de dinar. Després de gitar-me a les 5 del matí i mal dormir unes hores, no m'abelleix gens posar-me a cuinar.

De cop i volta, els meus ulls mig tancats veuen el remat d'una falla al balcó damunt de l'autoescola. "No és possible, encara estàs dormint. Tanta falla t'ha trastornat. Segur que és una alucinació".

M'aproxime mogut a parts iguals per la curiositat i per les cames que ja saben on anar només pensar en "falla". Encegat pel sol de migdia intente obrir més els ulls. Cada metre que avance veig més clara la rata penada que feia de remat a la Falla de baix de casa. Cada segon que passa les meues alucinacions esdevenen més aviat reals.


Em plante a l'altra part del carrer davant del balcó. Dirigisc la meua mirada cap allí. Comprove al meu mòbil dia i hora: 20 de Març, 14.15 hores. No m'he enganyat. No és un somni. El remat de la Falla Luis Cano no s'ha cremat. Alguna fallera capritxosa ha dut a l'extrem allò de "guardar-se un record" de la Falla. Ha saquejat el cadafal.

D'una floreta a un ninotet, d'un ninotet a un ninot, d'un ninot a una escena, d'una escena a un remat... Quin serà el pròxim pas? El monument sencer?

On anem a arribar amb els capritxos de falleres majors, de presidents i falleres majors infantils, de fallers i falleres d'honor? Ja n'hi ha prou de capritxos, ja n'hi ha prou de "records". Si volen un record, que li demanen una reproducció d'una figura a l'artista. Ja n'hi ha prou de furtar-li al foc allò que li pertany. A la nit de la cremà ningú més que ell és amo i senyor del cadafal, ningú més.Sota aquestes línies teniu a la "fallera capritxosa" en el moment del saqueig, amb la complicitat de la resta de fallers.


El fi de la Falla no és un armari ple de pols, ni una habitació coenta plena de pòsters de la Superpop, ni molt menys el balcó d'un habitatge. El fi de la Falla és el foc.

--
Foto de fallera i ninot realitzada per Enrique Mora - Actualidad Fallera (http://www.actualidadfallera.es/)
Foto del remat i la fallera capritxosa enviada per  Laura Hortelano

4 comentaris:

Amarth ha dit...

Doncs vaja trasto per a guardar a casa...

Javi ha dit...

I tant... mira si és "trasto" que l'hagué de deixar al balcó

savcreaciones ha dit...

Tengo entendido que esa fallera tiene en su casa toda la falla de Luís Cano. Y el murciélago como no le cabía lo puso en el balcón.......

savcreaciones ha dit...

Yo tengo entendido que dentro de esa casa de la Fallera Mayor está metida toda la falla de Luís Cano. El murciélago como no le cabia lo dejó en el balcón. No, és broma.