dimecres, d’octubre 28, 2009

Actvitats en paral.lel a la Festa per a tots 2010

Tweet

No només maquetes i esbossos es van veure a les Drassanes aquest cap de setmana. Pirotècnia, danses, muixerangues, indumentària discomòbils, falleres i exposicions fotogràfiques van completar el programa de la Festa per a tots 2010.

De primer plat es va poder degustar una sessió de fallermajorisme elevat a l'enèsima potència. Primer totes les falleres de cada falla d'especial, després totes les falleres majors de València dels darrers anys, a continuació les carrosses amb les falleres majors d'especial de 2010 i, per si encara foren poques les pintes presents, per finalitzar totes les corts d'honor infantils i grans acompanyades de les falleres majors del 2010. Almenys van tindre la deferència d'incloure als artistes encara que tapats per tota la brillantor indumentarística.


Després de suportar una calor asfixiant a l'interior de les Drassanes, la pólvora va prendre protagonisme a la mitjanit. Uns magnífics focs àrabs llançats per la prestigiosa Vicent Caballer van fer les delícies de tot el món, a més de poder respirar un poc d'aire fresc a la lluna de València.


Dissabte a les 14.00h com ja és habitual una mascletà de la mà de Vicent Caballer va fer tremolar a l'edifici de les Drassanes i a tots els espectadors. Només remarcar que per desgràcia hi hagué un ferit com a conseqüència d'una caiguda sobre el cap d'alguna resta del dispar. No sabem si hi era present, però no vam trobar la Creu Roja ni cap assistència sanitària on poder atendre'l. Afortunadament, amb unes grapes tot va quedar solucionat.


Algemesí va impressionar el públic assistent amb una mostra de la Festa de la Mare de la Salut, on la Muixeranga va emocionar a tots els presents. És poc habitual sentir aquest himne tan nostre al Cap i Casal. Per sort alguns el vam poder gaudir i vam poder vibrar amb un símbol del nostre benvolgut territori. Altres, per desgràcia, no accepten una melodia tan arrelada i que representa tant. Suposem que per dins s'aniriem cremant a poc a poc o tal volta els va provocar alguna úlcera. Pitjor per a ells.


I no només tradicions folclòriques i pirotècniques van acompanyar la festa per a tots. També una discomòbil va fer les delícies dels més festers. Alguns els va agradar tant que acabaren per terra de tanta "eufòria"...


Cap comentari: