dijous, de març 25, 2010

Emocions intenses (I)

Tweet

Com dos jubilats que prenen el sol, el meu amic i jo esperem en un banc pròxim al famós solar. En uns minuts arriba el primer transport, arriben les primeres peces. Al fons del carrer s'albira un camió ple de plàstics.

En una ràpida carrera m'aproxime càmera en mà per gravar el primer vídeo de l'exercici. La plantà acaba de començar. Arriba el millor moment de l'any.

Ens uns dies els mítics emplaçaments de la ciutat agafen el seu color plàstic habitual. Les falses alarmes de pluja fan que veure volums per l'aire es cotitze car. Les comunicacions mòbils amb els altres animals de plantà resulten primordials per veure crèixer els grans cadafals. Mòbil, càmera, portàtil i wi-fi es converteixen en ferramentes bàsiques per una màxima cobertura de plantà. Encara que de vegades resulte un tant estressant...

Els meus ulls són testimoni directe de grans moments, històrics si m'ho permeteu. La segona falla de M. Sorell - Corona, el meu primer "tombe" a Sanchis Bergon i el segon a Plaça de Jesús... i quin segon tombe. Arriscadíssim va ser el vol de l'ocell de foc fins posar-se al seu niu en forma de guitarra. El mercat de Jesús mai oblidarà els nervis, la tensió i finalment l'alegria per una plantà al tombe atípica i complicada a parts iguals.

Arriba un dels moments forts de la festa: la plantà infantil. Enguany el meu seguiment d'algunes falletes fa que la nit del 14 al 15 siga especial. De fet m'implique tant que després de preguntar-me si serà xiquet o xiqueta amb Diego Palacios, em congele de fred posant gespa amb els amics de Castielfabib i acabe endinsant-me en un somni amb els ulls ben oberts.

Les 5 i mitja de la matinada sembla bona hora per descansar. Demà toca ronda infantil

Segona part de l'article:

http://www.malaltdefalles.com/2010/03/emocions-intenses-ii.html

2 comentaris:

♥Natts♥ ha dit...

Aun recorde aquella nit amb la gespa, corregent perquè tenia molta fred...
No se si t'ho han dit però gràcies.

Javi ha dit...

Gràcies a vosaltres Natts per l'acollida i l'excel.lent treball dels membres de Castielfabib!