dijous, de març 25, 2010

Emocions intenses (III)

Tweet

Continua des de la segona part

Però els premis infantils es donen el dia 15 i encara queda molt per viure. No hem fet més que començar i el cos ja du moltes vivències i moltes alegries damunt. A partir d'ací tot està per davant.

D'una alegria a Zenete a la meua segona casa fallera estos dies: la Falla Plaça de Jesús. Hui és nit de plantà gran, la nit màgica per excel.lència.

Recuperat de la plorera, els somriures ocupen la meua cara gràcies a la familiaritat i bon humor dels fallers de FPJ. Es nota que viuen la Falla com a seua. Com formigues treballadores col.loquen ninots, cartells, sorra i gespa amb organització i especialització. Cada membre sap que ha de fer i quan ha d'entrar a la batalla.

D'una batalla a una altra. Ara a la Plaça del Pilar. Si en Jesús semblen una guarnició professional, a Pilar per nombrosos semblen un exèrcit complet. Però això no lleva que no accepten a un soldat més, això si, amb motxilla blava.

L'artista dirigeix mentre la nit avança. Encara queda molt de treball i tota mà és benvinguda. Alcem pedres, col.loquem escenes i atenem a les instruccions dels mestres artesans en un ordenat caos del que sembla no eixirà ningú viu .

Arriben les 8:35 del 16 de Març i tot està enllestit. Una nit blanca que mereix la pena perquè la mítica plaça continue escrivint nits de plantà històriques. I ja van dos per al de la motxilla blava.

El dia 16 transcorre per la perifèria. A Torrefiel els premis arriben via mòbil. Les alegries dels dies anteriors es converteixen en una barreja d'estranyesa, alegria i desil.lusió. Una combinació mortal sense algú al costat per parlar-ne del tema.

Afortunadament la meua família d'adopció fallera a Plaça de Jesús m'alegra la nit amb una acollida i una festa que em fa sentir les Falles com mai les havia viscudes, quasi com un faller més.

Els següents dies els dedique a la part més dura i que més m'agrada. Patejar València, Turista Faller en mà i càmera de fotos en l'altra, gaudint del magnífic art efímer, des d'especial fins a setena C. Tot cap al meu recorregut.

Quarta part de l'article:

http://www.malaltdefalles.com/2010/03/emocions-intenses-iv.html

Cap comentari: