dimecres, de maig 19, 2010

Una Pinotxada inèdita (II)

Continua des de la primera part

Continuant aquest repàs històric de Pinotxada Universal, en aquest article podreu gaudir de l'evolució de la part superior de Pinotxo, des del cos fins al cap, passsant per alguns elements com les mans.

Però com totes les Falles, aquestes se situen en un any determinat, en un context concret. Per això no caldria oblidar les altres Falles que van ocupar la secció especial en 2001. José Butragueño va pensar en tot i també ens ha proporcionat un vídeo on es veuen moments de les plantades d'eixe any en les altres demarcacions de la categoria.

Per últim, què seria una Falla sense la seua cremà? I què seria Pinotxada Universal sense haver estat víctima del foc purificador? Seria qualsevol cosa, però del que estem segurs és que no seria Falla. Per això, i com a colofó a aquesta revisitació històrica, teniu l'oportunitat de reviure 21 minuts des les flames que van posar punt a final a l'obra d'art efímer de Na Jordana 2001.

Plantà de les Falles 2001

Plantà del cos de Pinotxo

Mà esquerra de Pinotxo

Preparació del cap de Pinotxo

Plantà del cap de Pinotxo
Pinotxada Universal ja plantada
Cremà
Des de Malalt de Falles vull agrair a José Butragueño el seu treball al 2001 i per descomptat la seua bona predisposició per compartir amb tots vosaltres aquests documents històrics. Moltes gràcies.

Cap comentari: