dimarts, novembre 09, 2010

Taller Didàctic

Després d'un temps de descans, Malalt de Falles torna amb les piles carregades de nou. Comença una nova etapa que ens durà fins a Febrer de 2011, quan el primer blog sobre Falles celebrarà el seu cinquè aniversari. I com no podia ser d'una altra manera aquesta nova temporada ve carregada de sorpreses i noves iniciatives que a poc a poc anirem coneixent entre tots.

Hui toca començar una il.lusionant proposta que motiva molt a qui vos escriu aquestes paraules. El seu nom és Taller Didàctic.

Taller Didàctic és un projecte conjunt de la Falla Borrull - Socors i Malalt de Falles, que pretén donar a conéixer als xiquets com es fa una Falla. La idea naix emmarcada dins de la línia de la Falla infantil que plantarà Juane Cortell a Borull - Socors. En ella els xiquets podran participar dissenyant les escenes mitjançant un concurs de contes breus.
Després de diverses converses entre Sebas Marín i jo, comentem la possibilitat de realitzar una sèrie de videos en què els artistes expliquen com es fa una Falla des del seu taller, pas a pas i de manera amena i divertida. La idea em sembla genial i ens posem mans a l'obra.

El resultat d'eixe treball conjunt es podrà veure reflectit en un material audiovisual de gran valor educatiu i didàctic que anirem publicant a poc a poc en la web:

http://www.malaltdefalles.com/p/taller-didactic.html

En ella podreu veure com cada artista ens comenta una fase del procés de creació de la Falla: la idea, l'esbós, l'esculptura o modelatge, la preparació (escat, empaperat, gotelé...), la pintura i, finalment, la plantà. A més cada video inclou gravacions de l'artista presentant-nos el seu treball futur, per què fa Falles i com es un dia al seu taller.

També ens farà algunes recomanacions que els xiquets no han de perdre de vista per res del món! Per tant, és de justícia agrair als artistes que desinteressadament s'han prestat a col.laborar en Taller Didàctic. Moltes gràcies amics.

Ja teniu disponible el primer vídeo en què el protagonista és Óscar Villada, que ens explica d'on trau les idees per a les seues Falles i tot el que vos he avançat anteriorment. Gaudiu d'ell!

Com anireu veient, l'experiència és extraordinària i molt il.lusionant. Així pretén ser el nou camí de Malalt de Falles: enriquidor, creatiu, positiu i aportant noves visions que facen de les Falles una festa millor en la mesura de les possibilitats d'aquest xicotet espai internauta. No renunciarem a l'opinió i la crítica, arrel de la nostra festa, però no serà la línia prioritària.

El temps de les discussions eternes sense fi ha de deixar pas a un altre temps de noves vies, progrés i anàlisi cap a unes Falles de hui en dia i de futur, unes Falles del segle XXI i més enllà. Esteu convidats a participar. Benvinguts5 comentaris:

josep ha dit...

Una excel·lent iniciativa a la que desitge (i, des de ja, pronostique) un gran èxit.
Efectivament, ja fa temps que era hora de deixar-se de discussions interminables sobre allò diví i humà i de mirar-se el melic, per passar a l'accció amb idees i propostes innovadores que engreixen i posen en moviment els engranatges tan rovellats d'aquesta festa.
Endavant, que així anem per bon camí!

Josep Antoni Collado

vicentcopaixa ha dit...

molt bona idea esta pera la gent que mos agra el mon de les falles no domes al carrer si tot el seu proses desde la idea la creaciò y al sue final enorabona.

VICTOR MORENO ha dit...

Me ha encantado la idea.
La verdad es que lo haría no sólo para los niños, sino que un servidor con 38 años, me gustaría muchísimo poder aprender también como se hacen las fallas de principio a fin, y disfrutar como un enano con ello
Muchas gracias por iniciativas así, pensar sólo en ampliarla al público y falleros en general, pues con ello promocionaréis más la fiesta entre los valencianos.
Un saludo
Victor Moreno

Javi ha dit...

Josep, Vicent i Victor: moltes gràcies pels vostres comentaris!

Victor: Està dirigit als xiquets, pero també pots veure-ho tu i disfrutar dels videos. Que el public objectiu siga els xiquets no impedeix que pugues entrar en la web i ho pugues veures jejeje ;)

Jose Francisco ha dit...

Gran iniciativa. Conocer el proceso de elaboracion de una falla, desde su genesis hasta que ve la luz, es esencial para poder juzgar luego estos trabajos en la calle.