divendres, de juliol 29, 2011

Tot un any

Tweet

A pocs dies per entrar en Agost, mirem enrere amb la perspectiva de tot un any faller. Anècdotes, projectes, notícies i un fum d'activitats més han ocupat el calendari faller.

Sembla que ja queden molt lluny les presentacions d'esbossos de la passada tardor, la "festa per a tots", els col.loquis, la plantà, les alegries i decepcions de la setmana fallera, la posterior anàlisi, les queixes més o menys justificades... Tot un any ple de Falles. Sí, heu llegit bé. Tot un any.

Encara que sone a tòpic, no ho és. Les Falles duren tot un any. Si bé és cert que les agendes falleres estan més ocupades a mesura que s'albira Març, la festa dóna per a tot un any. Només el mes de vacances per excel.lència talla amb eixa continuitat anual, tot siga dit, necessari per prendre un merescut descans i agafar amb forces un Setembre que ja es preveu intens.

No obstant això, els mitjans de comunicació majoritaris i la societat no fallera no ho afronten des d'eixe punt de vista. Tracten i viuen les Falles com a una festa d'una setmana, com a molt un mes. S'obliden de tot l'entramat de treball que ocupa el cicle anual faller.

Aquest fet afortunadament ha canviat, i els mitjans de comunicació digitals (generalment no majoritaris) ens encarreguem de plenar tot l'any de notícies, curiositats, estudis i fets que mantenen a la societat fallera informada de tot el que passa. I és que el flux de comunicacions no para amb la cremà... molt al contrari, es manté a diferents velocitats al llarg de tota l'etapa post-fallera/foguerera.

Inclús podríem dir sense arriscar-nos molt que fins i tot en Agost podríem salvar-lo amb materials inèdits no publicats fins ara. Però, com tot en la vida, es necessita d'un espai de silenci per descansar l'audiència, que de vegades saturem amb tantes publicacions.

Així que no m'enrotllaré molt més i m'acomiadaré de vosaltres fins a Setembre perquè gaudiu d'un fantàstic mes d'Agost. Aprofiteu per fer tot allò no-faller que les Falles no vos han permés durant la resta de l'any... jejeje

Només dir-vos que vos espere a la tornada (o un poquet més...) amb la il.lusió d'un nou projecte que desitge que vos agrade. Molts esforços i moltes hores darrere d'ell pensant-lo, reflexionant-lo, provant-lo per renovar aquesta plataforma virtual que tant seguiu segons em demostreu amb els vostres comentaris.

També vos avance que en 2012 hi ha un projecte de Falla molt trencador i en el qual tinc dipositat moltes esperances. En ell participaré com a col.laborador junt a un grup format pels millors en el seu camp faller (i no faller...). Donarà molt que parlar. Esteu atents perquè mereixerà molt la pena.

Res més. Aquest article toca al seu fi. Però no m'agradaria acomiadar-me sense donar-vos les gràcies per l'espectacular acollida de totes les iniciatives que Malalt de Falles, el primer blog sobre Falles ha llançat enguany. Els seguiments twitter de plantà i exponinot, els articles de tallers, les notícies de fitxatges... tot ha tingut una gran acceptació i això em plena d'orgull pel treball, sembla, ben realitzat. Moltes gràcies!!!

Les vacances comencen i el teclat es queda orfe per uns dies després de tot un any. Ara toca descansar. Bones vacances Malalts de Falles!!!

6 comentaris:

Dani García ha dit...

Extraordinari article company, jo també soc un malalt de falles. La setmana fallera es per a recollir tots els records i material, però no es pot treure tota l' essència en tan sols quatre dies. M' alegre d' assabentarme que hi ha gent que no veu aquesta festa d' eixa manera, com ho fa tot el mon que viu les falles com si d' una altra festa més, una excusa per agafarse una borratxera i prou.
Un salut molt fort

Javi ha dit...

Gràcies pel teu comentari Dani.

Les Falles són molt més que borratxeres i prou... afortunadament són Cultura i de la bona... només falta que la gent que no coneix esta meravellosa festa entre i la conega. Amb eixa finalitat vaig crear i continue este blog ;)

Dani García ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Dani García ha dit...

Molt bé que has fet llançant-lo. Havia visitat en alguna volta la teua pàgina però no m' he animat a comentarte fins que una companya m' ha passat l' enllaç. Jo estic recopilant totes les fotografies de falles de València que trobe a la xarxa, i de moment l' arxiu m' ocupa 2,81 GB, per a que es faces una idea de com de boig estic per aquesta festa.

Es un plaer trobar gent que comparteix una afició tan forta com tú, moltes gràcies i un fort salut

Javi ha dit...

Una companya de periodisme??? Malalt de Falles s'estudia a la Facultat de Periodisme??? jejeje Ara m'has deixat amb les ganes de saber qui t'ha recomanat este blog... xD

Dani García ha dit...

jajaja els periodistes estudiem de tot, som molt polifacètics, et segueix al twitter, es diu Miboubri, en realitat Miriam. Que tu que estudies? per cert gracies pel missatge al meu blog de falles, no li donde tot l' us que deuria. Escusa les errades ortogràfiques, m' he lluit en eixa entrada del Pilar xD