dilluns, d’abril 14, 2008

Convocatòria dels "I Premis Malalt de Falles"

Tweet

Premis del Cercle de Belles Arts, Premis a la 'plantà' més arriscada d'una empresa de grues, Premi d'una empresa de begudes (la publicitat incorporada al palet... què trist), Premi de la crítica, Premi al millor ninot de portada (em deixes el casal per presentar la revista i tranquil, que jo et done el premi), Premi a la millor caricatura de ninot, Premi de RTVV a la crítica televisiva (millor dit, a qui li fa més la pilota...), Premi la Picota (els polítics ja no saben que fer per tindre una foto i fer-se de notar??) Premi del Col.lectiu Lambda Arco Iris "a la falla que mejor trate la homosexualidad y la transexualidad", Premi a la Falla Hostelera (ni falla artística ni falla espectacle ni falla satírica... això ja està passat de moda, home), Premi Controla Club "Si te pasas, te lo pierdes", Premi a la mare que va parir a l'artista de la falla més estètico-satírico-compositivament compensada del món mundial... Redéu consagrat i sense consagrar!!!! serà per Premis 'xorres' (anava a dir imaginatius, però ja està bé d'eufemismes...) a les Falles de València???

Veient tota la retafila de 'guardons', el Malalt de Falles es veu legitimat per crear una nova categoria de premis. Com estareu pensant, d'original la iniciativa té ben poc... què collinsus, no en té absolutament res! Però donat que quasi hi ha Premis fins per a la Falla on millor s'haja posat la gespa, doncs el primer bloc de Falles no anava a ser menys.

En principi el nom d'aquestes distincions havia estat encomanat a una comissió d'experts internacionals en premis: premis Nobel, premis Jaume I, premis Òscar, premis Darwin, Premis Pulitzer, Premis Cervantes... Però aquest grup interdisciplinar premial va tirar-se tres mesos per posar-se d'acord en que s'haurien d'anomenar "I Premis Malalt de Falles". Ja veus tu... tres mesos per a posar un nom evident... la mare que va.

Així que després d'una decisió democràtica i unànime per majoria simple duplicada de dos terços, he decidit perquè així m'ha donat la gana, i fora de romanços, convocar el:

I Premi a la mare que va parir a l'artista de la falla més estètico-satírico-compositivament compensada del món mundial...

Les bases del guardó són aquestes:

1. S'atorgarà a una falla gran i a una infantil
2. Ni un euro de recompensa que l'economia està en crisi
3. Podeu posar un recurs contenciós-administratiu, però com està hui en dia la justicia... igual no teniu resposta d'aci a que haja nascut el vostre besnét
4. Per participar haurà de tindre la fortuna que el Malalt de Falles la visite. No es parlarà de monuments no visitats (o almenys s'intentarà)

Al pròxim article es publicaran els mereixedors d'aquests premis de nova creació...

9 comentaris:

ExcesSOS ha dit...

M'agradat molt el comentari dels premis, m'he rist molt. Pots ser cal revisar els sistema de premis que atorga la JunTa Central Paellera, i per això ja en tenim propostes que caldrà analitzar als blocs fallers. I dit als blocs, perquè sembla una de les ferramentes més crítiques (de bon rotllo) que hi han hui en dia al món faller.
Per cert, perquè no fer un premi de la crítica que tracten els monuments?. Ja que és la gran oblidada de la festa.

Javi ha dit...

La critica no hauria de ser premiada... ja hauria d'estar valorada com a element principal als premis que JCP (paellera, per descomptat) atorga any rere any.

Crear un premi a banda és com el que passa hui en dia amb els Enginy i Gràcia awards...

Josi ha dit...

Si hubiese premio se lo daría a tu post Malalt !! jijij :p Es cierto que hay un exceso de premios, habría que plantearse el porqué. Creo que su finalidad es " consolar" en muxos casos, si los pocos que hubiesen se diesen bien, 300.000 premios ya no serían necesarios. Por ejemplo, premio Enginy i Gràcia que habéis referido antes, es en eso en lo q se basa una falla no? entnces por qué se separa el premio a la mejor falla y el premio de Enginy i Gràcia??

P.D: estas prguntas q me planteo será porque no soy una experta en fallas?? :p

Galenita

ExcesSOS ha dit...

En referència als premis de JCF crec que realment no conta massa la crítica, però, si fóra així, perquè té relació en la categoria que opta.
Pot ser, siga en premi o en concurs, es podría valorar només la crítica, originalitat, tracte a la diversitat, etc. (Mirem el lema del monument del cap i casal 2009... el BioPakK de Santaulalia?)
Però el que és ben cert que ja son massa premis xorra. Sort en el vostre I Premi a la mare que va parir a l'artista de la falla més estètico-satírico-compositivament compensada del món mundial...

Javi ha dit...

Prompte es sabran els guardonats amb el I Premi a la mare que va parir a l'artista de la falla més estètico-satírico-compositivament compensada del món mundial...

I qui sap... igual un dia les Falles es peguen per ell. Què no és la intenció...

Javi ha dit...

Per a Galenita:

No cal ser un expert en Falles per adonar-se'n de la marginacio que pateix l'element central de la festa que és la critica i la sàtira...

D'això el Bloc Faller té un bon article:

L'enginy i gràcia, una arma letal contra la sàtira fallera

Javi ha dit...

Un altre enllaç interessant sobre la critica fallera en relacio amb el meu anterior comentari:

LA PERVERSIÓ DE LA CRÍTICA FALLERA

Fernando Morales ha dit...

Són necessaris molts més premis. O millor dit, són necessaris els anti-premis. La festa fallera viu obsessionada per uns premis que es destinen a exalçar uns valors en concret. I estan tan contaminats, que fins i tot l'enginy, la gràcia i la crítica van a parar al mateix monument que guanya en valors estètics. Així que recolze de ple la iniciativa.

I gràcies per les cosetes boniques que dius del magazín MónFaller per la xarxa de tafaners d'enllaços... ;)

Javi ha dit...

El I Premi a la mare que va parir a l'artista de la falla més estètico-satírico-compositivament compensada del món mundial... té eixa intenció: ser un antipremi o premi a l'essència de la falla.

De res pels tafaners... Món Faller té qualitat com per a això i moltes coses més