dimarts, de febrer 24, 2009

Curiositats expositives

Tweet Internet ha matat l'espera, la gràcia, i la curiositat de visitar l'exposició del ninot. Ara en qualsevol fòrum faller, pàgina web, o altre enginy internauta es poden contemplar els més de 760 ninots que la composen.


Però el que no poden mostrar són les petites curiositats que s'escapen a les garres de la xarxa i a molts objectius de càmeres digitals d'última generació que només es fixen en el ninot com un tot.

Anem a veure eixes curiositats expositives.


Ninot infantil o Ninot gran?

L'exposició passarà a la història com la primera en què en les seccions grans va aparéixer el primer ninot infantil. Però no suficient amb això l'edició de 2009 també es recordarà com la primera que va tindre el mateix ninot en seccions grans i infantils alhora...
Post-it


Enguany a falta dels rètols per a les seccions, també tenim post-it amb els nombres corresponents. A algú se li va oblidar llevar-los després de posar el metacrilat i així ha quedat..."Ma" que s'ha de ser cutres.


Castigat al cantó


No contents amb engabiar-los en metacrilat, els ideòlegs de JCF també castiguen als ninots al cantó, com els mestres d'altres èpoques feien amb els alumnes. Lamentable.

Ninot sostenible


En un temps en què allò verd té més importància que mai, l'expo del ninot 2009 no podia ser menys i ja té el seu primer ninot sostenible.Obama de regal

Si algú no va tindre l'ocasió d'anar a la investidura del nou president dels EEUU ara té l'oportunitat de tindre una rèplica del mateix. Si compreu els cereals del ninot 172, al seu interior vos regalen... un ninot d'Obama!


Missatges...


Si de missatges parlem... Fresquet deixa un recadet molt subtil a un dels seus ninots.
Barbie Fallera

No fa falta comentari de tots els detalls d'aquest ninot. Les imatges parlen per si soles. Què gran el "No sin mis peinetas" i el "Rita no te quedes sin saldo". Memorable!Retallables

Suro? cartró? ceràmica? NO! La tècnica de moda per a fer ninots és el retallable. Almenys així ho demostra Mario Gual i el seu equip als seus ninots.
Ruiz

Una cosa està clara: A. Ruiz no deixa indiferent a ningú. Tant és aixi que podem trobar "lloances" refregides i pals per a aquest artista al mateix temps. "Vivir para ver"...
Ferrando?


De qui dirieu que és aquest ninot? Cara angulada, grans rostres... Sembla I. Ferrando, no? La resposta sota les fotos.
Sorprenentment no és Ferrando qui signa, sinò Paco Giner per a Santa Maria Micaela. El bo de Ferrando crea escola (o és ell qui ha fet el ninot...?).

Mifotoconrita

Si esquives als pseudo-vigilants, amb Rita una foto et faràs. El truquet està en entrar per darrere sense que et vegen... ací teniu la prova.


L'exposició de les exposicions

L'exposició 2009 és una exposició plena d'exposicions. Si no ho creieu, fixeu-vos en els ninots que promocionen les exposicions de Borrull -Dr Peset Cervera i de l'artista Pablo Jesús Ovejero.


Ninot autoreferent (Armando Serra)


Algú igual s'enganya i vota en aquesta urna...


El pitxer del papa

Tots sabem que Benet XVI li agrada molt la moda, les sabates de Prada, les robes cares... serà per això que no li agradava l'oferiment que li van fer i va demanar canviar-ho per un més tradicional? (fixeu-vos on apunta la fletxa verda)Podria continuar amb moltes més: el mico accidentat, naranjito, font de mora marcià... però us deixe que ho descubriu visitant l'expo del ninot.

--
Fotos del ninot "castigat" de l'usuari Adda-Alacant d' Al Foc

Fotos del ninot de Sueca - Literat Azorin de l'usuari romel110 del FFI

6 comentaris:

Fernando Morales ha dit...

No sabia allò dels ninots infantils clavats en urnes. I molt menys allò de que hi haja cantons on la visibilitat es perd completament. Bé, però ja estem acostumats a esperar-nos qualsevol cosa de l'organització de les exposicions; inclosa la censura.

Els organitzadors de l'Exposició del Ninot no estaria gens malament que passaren per un curset intensiu en gestió cultural o simplement que se'ls exigisca uns coneixements mínims en comissariat d'exposicions. Perquè cada any és més lamentable... Sembla que estiguen exposant productes de xarcuteria.

Javi ha dit...

Hola Fernando,

Gràcies pel teu comentari.

T'aconselle que entre divendres i dissabte et passes pel Malalt de Falles i veuràs fins a quin punt l'indult està manipulat.

Encara que pels teus coneixements fallers ja pots imaginar-te per on van els tirs.

SAVCREACIONES ha dit...

Interesante visión de la exposición. Como dices, que la gente descubra más visitandola.
Saludos!

Javi ha dit...

Gràcies pel doble comentari SAVCREACIONES.

Ara que la gent ha vist els detalls, s'adonarà que l'expo és més que els ninots d'especial...

candreu ha dit...

¡Quin ull que tens! T'hauràs passat una bona estona analitzat cada ninot. ¡Bon i divertit reportatge!

Javi ha dit...

Gràcies candreu!

El secret està en fer més d'una visita a l'expo del ninot.

La primera és una passada general.

La segona cal detindre's a analitzar els ninots acuradament (i fer fotos xD)

La tercera serà per a gaudir de l'art faller sense preocupacions reporterils jeje.