diumenge, d’abril 12, 2009

El dia de Sant Josep

Tweet

El dia de Sant Josep el faller està rebentat de cansanci. Tantes nits de festa, tanta quantitat d'alcohol en sang, tantes hores d'espera en l'ofrena, tantes cercaviles...

Està cansat de tot. Fins i tot sembla que estiga cansat d'eixe munt de cartró i suro que hi ha a uns metres. El dia de Sant Josep sembla que vulga desfer-se d'ell.

És un esforç sobrehumà agafar un poal d'aigua i regar la gespa. I agafar una granera? Bufff... ni parlar-ne... el vent ja farà la seua feina i es durà tota la brutícia que hi ha entre els ninots...El dia 19 de Març l'esquena del faller no està preparada per a baixar el llom i netejar les deixalles que han arribat al monument.Arriba l'hora de la mascletà. Darrere de les ulleres de sol s'aprofiten els instants previs per a recuperar uns segons de descans. Ha estat un bon espectacle. Però bufff... ara toca replegar les carcases. El faller, amb un camp de visió molt reduït (com si d'un ase tirant d'un carro es tractara) no veu lloc on deixar els canons pirotècnics. Ja està! Quin millor lloc que al costat del ninot??! A més, queda graciós i tot...Ara a menjar la paelleta, que hem de recuperar forces. Mmmmm, què bona. El faller haurà de reposar-la amb un bon cafè i la tertulieta: "Xiquets! Deixeu tranquils als majors! Aneu a jugar amb el baló ahí, al costat del monument"

Un dels infantils, que es creu Villa, xuta a la porteria imaginària entre dos tanques. Ha sigut un gran llançament!!! Gooooool!! S'ha introduït per tota la... xarxa?? Oooops... no hi havia xarxa. Ens hem carregat el ninot. El pobre no feia de Cañizares i li hem trencat el cap...I així, el dia de Sant Josep, el cadafal resta una ombra del que va ser el dia 16 abans de passar el jurat.

Sant Josep també té dret de gaudir de les Falles. Al cap i a la fi són les seues Falles, les de Sant Josep.


5 comentaris:

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Acabo de conocer de casualidad vuestro blog, y como apasionado de las fallas, estoy seguro que me haré asiduo al mismo, felicidades por el mismo.

Y respecto al comentario decir que estoy totalmente de acuerdo contigo, el día 19 algunas fallas están hechas unos zorros.

También me fastidia cuando isntantes antes de iniciarse la cremá destruyen todo el catafalco por sus bases, o arrojan los ninots contra el cuerpo central

Javi ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Oscar!

Et recomane respecte al tema de tirar els ninots contra el cos central l'entrada anterior del blog sobre el saqueig dels ninots el dia de la cremà.

Hem de començar a mentalitzar als fallers que cal respectar l'eix de la festa que és el monument.

Anònim ha dit...

Que quede bien claro, que la ultima foto, la del texto roto, pertenece a la comision Ramiro de Maeztu- Humanista Furio, y hemos de agradecerle la rotura al presidente infantil y al ejemplo de como no ha de tratarse un monumento que hacen gala algunos de los componenetes de dicha comision, ademas que el dia 19 las bases daban pena, que mas que ante una falla se creian delante de una jugueteria...

Javi ha dit...

Per favor, us preguem signeu els comentaris.

Quan s'acusa persones concretes cal donar la cara.

Gràcies pel comentari

Anònim ha dit...

El que ha escrito el mensaje ha sido Mariano, trabajo con el artista de dicha falla, y no he acusado a nadie, solo he terminado de aclarar unos hechos vergonzosos a los cuales tu haces referencia.