divendres, de maig 15, 2009

Clínica Veterinària Llàcer - Jordana

Tweet

Fundada el 2007, la Clínica Veterinària Llàcer - Jordana acumula una gran experiència en el tractament de tota classe d'animals de companyia i no tanta companyia. Per la clínica han passat bous, abelles, coloms, ases, fardatxos i altres bestioles. Ací tenim una imatge de família del nostre equip.


La clínica té dues seus permanents. Una d'elles es localitza a Aldaia on els membres de la clínica es dediquen a la recerca de tècniques de reproducció assistida per a facilitar el naixement de les més peculiars mascotes.

La segona ubicació del centre de salut animal se situa a la Plaça del Portal Nou de València. Per a les intervencions quirúrgiques disposem del primer quiròfan a l'aire lliure del món. També s'apliquen els tractaments més diversos i els clients reben el consell dels veterinaris amb el servei de consulta.

Però on realment Clínica Llàcer - Jordana és referència mundial és en cirurgia camaleònica. Aquest centre conta amb l'equip humà més prestigiós de veterinaris especialitzats en aquest rèptil, amb doctorats en Harvard i premis Nobel en camaleonisme.

A continuació, i com a mostra de la professionalitat del nostre planter, descrivim l'exitosa intervenció a una cèlebre pacient. A principis de Març de 2009, Carmelona Borrego Pellicer, Camaleona Major de València 2009, va ser examinada d'urgència pels nostres doctors a causa d'uns dolors cervicals molt forts. El diagnòstic era evident: la màxima representant de la festa patia de torticolis camaleònica aguda.

Sense més dilació, es va decidir intervindre-la per poder recuperar el seu moviment natural al coll. I més quan se sabia que hauria d'aguantar estoicament pujada a un pont amb un espai massa reduït on a dures penes entrava. Els arquitectes del pont no havien estat molt espabilats amb el seu disseny i amb les posteriors proves...

Per al pre-operatori es va cobrir a Carmelona de plàstics per mantindre l'esterilitat de la sala d'operacions i evitar possibles infeccions.


Després se li va aplicar un innovador anestèsic consistent en una capa de pintura a la gola. D'aquesta manera es va evitar el patiment habitual de la pacient.Per a la intervenció els veterinaris van triar la tècnica coneguda com "Obrir en canal". Aquesta cirurgia consisteix en una incisió maxilofacial per tal d'accedir ràpidament a la columna vertebral de l'ànimal i poder realitzar el gir de coll en condicions. La imatge mostra la dificultat de la nova metodologia quirúrgica.


La cirurgia "obrir en canal" requereix d'una gran organització. Per això cal apartar el maxilar i l'ull de la pacient en una altra sala del quiròfan. L'avantatge que representa operar una camaleona major és que resisteix totes les temperatures i no cal mantindre les parts extirpades en gel.


Una vegada finalitzada la rotació cervical, els enfermers han d'assegurar-se que l'angle de gir ha estat el correcte i posteriorment fixar la columna. Podem comprovar en aquesta instantània la fase de fixació duta a terme pels auxiliars veterinaris.Després de corregir el problema de torticolis, els nostres metges practiquen la sutura a la pacient per tal d'unir el maxilar a la resta del cap. Per evitar un efecte antiestètic dels punts, en aquesta ocasió s'ha optat per empaperar de periòdics les unions i posteriorment masillar-les.Per disimular l'impacte estètic s'ha utilitzat pigments de la pell de la camaleona que canvien de color adaptant-se perfectament a la zona afectada.
Clínica Llàcer - Jordana també va oferir a Carmelona un servici d'estètica i maquillatge perquè una vegada intervinguda, aquesta quede perfecta per a continuar amb l'agenda pròpia de la Camaleona Major de València 2009. Així doncs, el nostre perruquer i esteticien de capçalera, Alejandro Santaeulàlia, li va aplicar un tint per lluir millor els seus meravellosos monyos.


El nostre director general va tindre a bé obsequiar la nostra màxima representant amb una pinta a l'altura del personatge, la qual va lluir en tots els actes oficials. Ací podem contemplar el regal realitzat.


El resultat final de la intervenció demostra l'excel.lència de la Clínica veterinària Llàcer - Jordana en tractaments camaleònics. La nostra benvolguda Camaelona Major de València 2009 va gaudir d'una magnífica setmana fallera sense cap dolor post-operatori.


En agraïment a les atencions rebudes per part de l'equip humà.del nostre centre, Carmelona ens va enviar unes instantànies de la ja tradicional Crida que des del seu canvi a l'any 2050 es du a terme al pont de Calatrava, un poc envellit tot siga dit.


Així que ja sabeu: si es queixa la vostra sargantana, porteu-la a Clínica Llàcer - Jordana!

--
Article dedicat a Ixxmael d'Al Foc

Foto de l'equip Llàcer i Na Jordana de Cristina Butragueño.

Fotos del farciment amb suro, de l'escuma a les juntes i de Llàcer masillant, de Romel110

Foto de Camaleona seccionada de l'usuari flickr Coco La Coquette

4 comentaris:

ISMAEL ha dit...

Magnífico artículo. Lo tiene todo, fotos sorprendentes, ingenio, gracia, Na Jordana, taller de Vicente Llácer... en resumen un post redondo, donde la gran protagonista es la Camaleona seccionada de las Fallas del 2009. Por cierto, no llegué a verla en este "estado".

Gracias amigo por la dedicatoria, me he llevado una gran alegría al ver que me lo habías dedicado.

Javi ha dit...

Ismael, gràcies a tu vaig tindre la idea d'aquest article, aixi que és normal que te'l dedicara ;)

Jo tampoc vaig tindre l'oportunitat de veure la camaleona seccionada.

Afortunadament "Internet" si l'ha aconseguida fotografiar i el Malalt de Falles ha estat el primer en publicar una imatge de Carmelona en plena cirurgia maxilofacial xD

Gràcies Ismael pel teu comentari. Un Jordaner de pro com tu es mereixia la dedicatòria d'aquest post.

alberto abril ha dit...

L'enhorabona per estar "malaltdefalles", vaig inmediatament a LINKARTE a "l'escarpra",
Un abraç
Alberto

Javi ha dit...

Gràcies Alberto!