dijous, de desembre 17, 2009

A Ciutat Vella

Tweet

Ciutat Vella, centre històric del cap i casal. Emblema del patrimoni valencià. Essència viva de la ciutat. Ciutat Vella, passejant pels teus carrers contemplarem les joies de la València de sempre: el Mercat, la Llotja, la Catedral, i tants altres punts neuràlgics de l'esdevindre del nostre territori.

Ciutat Vella, barri degradat per la deixadesa i abandó dels polítics, pels interessos urbanístics, per l'especulació. Ciutat Vella, barri moribund que t'ofegues amb cada enderrocament, que et falta l'aire d'un veïnat que fa temps no hi resideix.

Ciutat Vella, les Falles Guillem de Castro - Triador i Pintor Domingo - Guillem de Castro et volen defensar des de la més autèntica de les seues essències: la crítica de barri.

En aquest barri de Ciutat Vella la droga campa per on vol i cauen com aigua en cistella les protestes de tot el món.

Si pel barri pegues una volteta trobaràs per terra de tot tantes xeringues, pastilles i merda que caminar quasi no pots.

I és que hi ha tant de fem per terra que qualsevol dia se'ns menja, s'alçaran les xeringues en peu de guerra i es pot armar la marimorena.

Des del balcó de l'ajuntament l'alcaldesa mira orgullosa doncs en tot el que s'ha fet s'ha muntat prou grossa.

I és que entre els cotxes i els vaixellets que és de veres que ens han promocionat pel món ens hem gastat una fotracà de diners que ja veurem qui paga estes grans competicions.

I mentre tot açò passa a València el barri continua morint-se, si derriben les cases sense clemència a Velluters li queda poc pervindre.

Per això tot el món vol fugir de seguida ficant les seues cases en venda, està tot ple de cartells de es ven o el lloga per tal que no els agafe la tormenta.

Al nostre volgut Mercat Central l'ajuntament li està rentant la cara, a veure si l'acaben d'una vegada i el pobret es pot normalitzar.

I mentre dura la reforma els preus no paren de pujar, si açò continua així no sé on anirem a parar.

Perquè el carret de la compra cada dia està més car puja el peix, la fruita i la carn i molts diners ens toca pagar.

I és que a Ciutat Vella el PP no fa més que tirar la merda cap a altre lloc. A Ciutat Vella el PP no fa més que emmerdar i trasvasar els problemes en lloc de fer-los front.

I a la fi, Ciutat Vella, agraïda com ets, recompenses els fallers pel seu esforç i dedicació. Gràcies Ciutat Vella per recordar-nos que la crítica de barri té premi, que la crítica de barri és l'essència de les Falles.
--
Falla Pintor Domingo - Guillem de Castro 2009
Lema: "El meu barri"
Artista: Santiago Rubio

Falla Guillem de Castro - Triador 2009
Lema: "Una maniquí vermella, mana en Ciutat Vella"
Artista: La comissió

2 comentaris:

elprofe ha dit...

Molt bona falla! Sí senyor!

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Tuve el placer de visitar este monumento y salí con muy satisfecho, era precioso.

Siempre tiene mucho encanto esta falla, porque además el emplazamiento es impresionante por las pequeñas dimensiones del lugar.

Amigo malalt, como siempre un gran artículo, un gran blog.