dimarts, de desembre 01, 2009

Salvem el Turista Faller

Tweet

En la plantà, mentre els remats pugen, mire l'esbós per a situar-los al cadafal. Al voltant meu hi ha gent que mira el que tinc entre les mans. Altres vegades hi ha gent despistada que no sap de què va la falla. No hi ha problema. Els mostre el què tinc entre les mans.

En les meues rutes falleres, quan els peus ja caminen sense dir-los que caminen, busque el plànol i el número de falla. Cal trobar el cadafal ocult en aquell racó impossible. Menys mal que allò que tinc entre les mans m'ajuda.

Ara la situació ha canviat. Allò que sempre m'ha ajudat, allò que cada mes de Març es fonia amb mi com si fora una extremitat més, allò que sempre he mostrat orgullós als meus amics no Malalts de Falles, allò que és fonamental en la meua vida, allò necessita ajuda. El Turista Faller necessita la meua ajuda. I li la vaig a donar.

Després de molts anys eixint al carrer puntual a l'inici de Març, el Turista Faller està travessant per una època difícil. La seua editorial, Bayarri Comunicació, està a punt de desaparéixer si ningú posa remei. La crisi i altres circumstàncies fan que la publicació de l'edició 2010 del Turista Faller estiga en greu perill.

Per eixa raó s'ha ideat un pla de rescat en què tothom està convidat a col.laborar. Sota el nom de "Salvem el Turista Faller" s'ha creat una iniciativa de subscripció popular per la qual es pot comprar i pagar anticipadament exemplars d'aquesta publicació. A continuació vos deixem el missatge del Sento Bayarri explicant el funcionament:

SALVEM EL TURISTA!

Benvolguts amics d'El Turista Faller.

Vos comunique a tots, amb aquest missatge, que he obert una subscripció popular del TF2010, amb compra i pagament anticipat d'exemplars. Resulta que la vostra benvolguda revista-anuari, "El Turista Faller", als seus 69 anys, està patint una crisi econòmica per motius empresarials, que no d'identitat valorativa del TF, que continua estant el líder de vendres en revistes fallers i patrimoni cultural.

I per salvar els xicotets clots financers de coninuitat en l'edició 2010, se m'ha ocorregut, per idea d'un lector-devorador de TF's, llançar a tots vosaltres aquesta proposta, com ajuda, de venda anticipada d'exemplars del TF2010.

Es tracta de que ens compreu anticipadament el vostre TF2010, ingressant 12 € per exemplar al compte bancari de Rural Caixa 3082 1296 78 5065757527 que està a nom de Comunidad y Fallas Ediciones, SL., la nova editora del TF, indicant en concepte “un Turista Faller 2010”, o els exemplar que voleu reservar, a dotze euros cadascú.

El comprovant de l'ingrés bancari vos el guardeu, i el dilluns 1 de Març de 2010, quan isca la revista, a la festa de presentació, vos farem entrega de l'exemplar o exemplar adquirits anticipadament, més uns regals d'articles fallers de Publicacions Bayarri.

Si no puguereu acudir a aquesta presentació de llançament, convocarem altres cites perquè els retireu.Amb aquesta subscripció ens fareu un gran favor, i estarem molt agraïts per la vostra col.laboració. En la mateixa revista del Turista Faller publicarem la llista d' "Els amics del Turista Faller" que respongueren a la crida de "Salvem el Turista", gràcies als quals rebem una important ajuda per poder publicar El Turista Faller sense problemes, que poden arribar als 500 amics. [..]

Si vos sembla divertit i inaudit, millor, com tot allò faller, però és seriós. I espere la vostra resposta solidària a aquesta crida.

Moltíssimes gràcies a tots


Des de diversos mitjans de comunicació s'ha recolzat aquesta campanya: Món Faller, Distrito Fallas, Ciberfallas, Facebook... Entre totes destaquem Cendra Digital, que ha inclòs un vídeo de les primeres planes del Turista des del 1942 al 2009:Evidentment, Malalt de Falles no serà menys i des de hui mateixa se suma a la campanya. Una xicoteta col.laboració de cadascú pot salvar una de les publicacions mítiques de la festa de les Falles. Mereix la pena, no ho creieu? Animeu-vos i participeu!

3 comentaris:

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Gracias por la información, en mi blog también me he hecho eco de estas efemérides.

Un saludo cordial.

Óscar Pardo de la Salud. ha dit...

Estimado amigo, varias personas me indican que no encuentran caja campo, desde la caja rural de mi pueblo me dicen que si hacemos el ingreso nos cobran 6 euros de comisiones...
Sabes de alguna entidad, creo que hay una en masqués de Sotelo.
No entiendo mucho que hayan elegido una entidad con tan poca presencia en la ciudad de Valencia.
Espero noticias, gracias amigo.

Javi ha dit...

Caja Campo??? En principi el compte és en Rural Caixa...

Ací tens un llistat d'oficines de Rural Caixa:

http://www.ruralcaja.es/comunes/red_ofi/val.htm