dimarts, de febrer 16, 2010

Hipòcrites i egocèntrics (I)

Tweet

Farà unes setmanes em van convidar a la presentació de Murillo - Palomar. Al complex esportiu La Petxina es van donar cita els membres de la comissió, una parella de dolçainer i tabaleter i poques persones més.

No va ser una presentació fastuosa, no va tindre VIPs, ni coberts de 80 €, ni grans muntatges teatrals. La imatge final ens mostrava una postal on uns 10 xiquets no paraven en torreta mentre els adults del col.lectiu intentaven que s'estigueren quets. En aquesta instantània es notava la dificultat de mantindre una falla humil, però amb una llarga trajectòria històrica de més de 150 anys, més antiga que la gran majoria de les especials.

Dies després llegia la notícia al periòdic: 100.000 €, 14 metres i 20 ninots... El que donarien els fallers de Murillo - Palomar per tindre només una xicoteta part d'eixes xifres, després d'haver estat a punt de desaparéixer.

Però això a ells els importa ben poc. Els importa ben poc que falles amb més tradició històrica que vosaltres moren per falta de diners mentre farteu de subvencions i publicitat. De veres els importa les Falles o els importa figurar i ser el centre de totes les mirades?

Què va ser d'això que podíem llegir en premsa fa uns anys de "limitar el presupuesto es malo para la fiesta", "no se puede limitar el arte" i arguments semblants? S'han esfumat per art de màgia? Em reafirme, hipòcrites i egocentrics.

No mentaré els seus nom, però tots sabem qui són. Sobre una població fallera estimada en 100.000 persones representen un 0,0001 % del cens faller. Però ho volen tot per a ells.

No compliran un acord el naixement del qual ja suposa una hipocresia en els seus termes. Això sí, han aclaparat diaris, televisió, ràdio, fòrums... han estat el centre d'atenció. Han aconseguit el vostre objectiu. El que apuntava, egocèntrics.

Però seria recomanable que estiguen alerta o potser tinguen problemes. El primer cas de pressumpta falsificació de factures al monument ja està als jutjats. Seria recomanable també que miren de no tindre una errada pareguda no siga que es descobrisquen les xifres reals publicades anys enrere.

Tots donem per sentat que no compliran l'acord. El seu ego farà (si no ho ha fet ja...) que algú d'ells estiré de la corda i es passe per l'arc del triomf el límit de 100.000 €.. En eixe cas com ho comprovaran? Aniran als tallers a fer auditories? Denunciaran l'incompliment a un jutjat? Seria interessant veure la legitimitat moral del denunciant que probablement ha fet més trampa que el propi denunciat...

Si de veres tingueren intenció de complir, hagueren anat a un notari i ell seria el màxim garant de l'acord. Però millor fer un paperet de cara a la galeria, roda de premsa inclosa, i així mostrar la seua posició "unànim"...

Segona part de l'article:


http://www.malaltdefalles.com/2010/02/tall-dhipocrites-i-egocentrics-ii.html

Cap comentari: