dimarts, de febrer 16, 2010

Hipòcrites i egocèntrics (II)

Continua des de la primera part

Però té igual. Oblidem-ho tot fins ací. Donem-los un vot de confiança i suposem que compliran l'acord. Anem a analitzar alguns detallets en els quals segur que han pensat com a gent previsora i amb altura de mires que són.

Els pregunte: què és un ninot? Definisquen ninot, per favor. Només en poden posar 20 als seus encreuaments, per tant, caldrà saber que és i que no és per poder contar amb els dits de les seues manetes. Tot allò que té ulls és ninot? Una figura no humana és ninot? Un relleu amb sis cares totes juntes com es considera, un o sis ninots? Els remats i contrarremats es consideren ninot? En l'acord no ho defineix... El que anticipava, hipòcrites.

Tema pressupost. Com bé apuntava Quino Puig al Fòrum Faller Independent, als 100.000 € estan inclosos els conceptes de grua, transport, gespa i semblants? I pense jo: els 100.000 € seran amb IVA o sense? en A o en B? Qui controlarà que no hi haja sobres que arriben als sobres extraoficialment? Posaran espies? Qui ho controlarà? Ells? No s'ho creuen ni farts de vi del més car... Per això són hipòcrites.

I els 14 metres d'alt què? A l'artista ningú li ha dit que limite l'ample de cada ninot... Es lliure de fer un ninot de 14 metres tan ample com tota la demarcació, no? Qui li ho va a impedir? L'acord no, per descomptat. Ah! I com van a mesurar que no sobrepasse l'alçada? Aniran en un làser i apuntaran al més alt? En fi, hipocresia pura i dura.

Però no contents en ser uns hipòcrites, també són uns egocèntrics. Egocèntrics perquè qualsevol que visite l'exposició del ninot sense tindre moltes llums podria arribar a una ràpida conclusió.

Els promotodors de tan absurda idea han jugat a enganyar al personal i probablement han muntat tota aquesta parafernàlia per què parlaren del seu ninot. Perquè, casualitats de la vida, potser han avisat al seu artista amb antelació i ara apareixen a l'exposició com gent satírica i molt graciosa criticant la situació que ells mateixos han creat. Egocèntrics promotors de la idea que volen xuplar càmera quan no tenen un simple euro per una pèsima gestió.

Parlant de gestiò econòmica, un d'ells expressava en una ràdio la seua preocupació pel risc de fallida econòmica en què estaven alguns dels seus col.lectius. Quan gastaven milions i milions per damunt de les seues possibilitats per què no mencionaven això? Ara volen que papà ajuntament i mamà generalitat els traguen les castanyes del foc, veritat?

Actuen igual que els bancs. Mentre hi ha benefici m'oblide d'ajudar, però quan perc diners per irresponsable papà estat m'ha de salvar el cul... Hipòcrites. Posen en perill el treball de moltes famílies, posen en perill l'estabilitat de la festa, i ara volen que vos ajuden?? Xe, tants atributs per a limitar en tenen? Aleshores, que els envien a 7a C tots i veuran el que és passar penúries per plantar Falla.

Intel.ligents d'ells, li demanen diners a Camps que té buida la caixa i no els dóna res. Van a la de roig que té endeutat l'ajuntament i no els dóna res. I quan llancen aquesta irrisòria mesura de pressió, a Rita li ve a veure la verge. A més d'hipòcrites, són uns ingenus i encara els passa poc. Més val que els haguera assessorat algun expert en comunicació abans de clavar-la com l'han clavada, fent el ridícul i no obtenint ni un clau.

Això si, algú en l'Ajuntament hauria de deixar-se ja d'una algun element de la seua dieta habitual quan fa declaracions. Definitivament se li puja molt al cap. Mira que acusar a Zapatero de la falta de diners al vostre col.lectiu... Mareta... quines palles mentals es fa el personal.

Tercera part de l'article:

http://www.malaltdefalles.com/2010/02/tall-dhipocrites-i-egocentrics-iii.html

Cap comentari: