dimarts, de febrer 16, 2010

Hipòcrites i egocèntrics (III)

Continua des de la segona part

Espereu, que encara no s'ha acabat. Ara falta parlar de la resta d'hipòcrites i egocèntrics. Si els altres tenen delicte, estos també en tenen.

Si, si... estos que aprofiten una polèmica absurda per eixir als mitjans de comunicació amb un comunitat que el mínim que dóna és angúnia de les mentides que en ell es poden llegir.

Les seues falles fa anys que haurien d'estar fora de la màxima categoria. Són els primers que ho saben i es neguen a acceptar la realitat, retardant una mort anunciada i rebent diners públics que no els pertoquen i que paguem tots. Amb el pressupost real que pagueun a l'artista, tindrien complicat fins i tot competir pels palets de la zona mitjana de la 1a A.

Unflen els pressupostos, declaren una quantitat que ningú es creu i reben una subvenció municipal la quantitat de la qual no es mereixen. I encara tenen la barra de dir que han actuat "amb cordura i trellat, mai estant per damunt de les seues possibilitats reals"??? Es podrà ser cínic i hipòcrita...

A més, claven per mig una catàstrofe humanitària que no té res a veure amb aquesta polèmica... en què estan pensant? Si a les seues falles no entra pràcticament ningú, quins diners enviaran? Els de la subvenció?... O tal volta volen netejar les seues consciències per actuacions tan negligents en el tema econòmic?

Avise igual que als altres col.legues seus. Espai que ja arribat al jutjat el primer cas de pressumpta falsificació de factures al cadafal. Anys enrere han estat a punt d'enxampar-los. Espai.

I per últim, els suposadament més perjudicats per açò: el gremi. Em pregunte per què quan va començar aquest desgavellat creixement d'alguns pressupostos el gremi no va dir ni mu. Per què quan la situació anava bé per alguns ningú parlava dels perills que tots sabíem que existien? Per què davant d'alguns impagaments de comissions a artistes el gremi no ha obert la boca? Què fàcil és fer un comunicat ara pujant-se a la figuereta i no quan realment haguera servit d'alguna cosa.

Però, finalment, el més greu no és el fet de signar acords hipòcrites que mai es compliran. El més greu tampoc és enviar comunicats que tenen més mentides que paraules escrites. No, tot açò no és el més greu.

El més greu és la nefasta imatge que s'ha donat de les Falles a la societat des que començà aquest balafiament. L'opinió d'aquells que amb tot açò trobaven justificació als seus arguments contra les Falles s'ha radicalitzat. I tot per culpa d'un grup de persones que assumeixen una representativitat de la festa que no tenen, perquè no ens enganyem, les Falles continuarien perfectament sense ells, al meu entendre inclús millorarien.

L'altre dia parlava amb un xic jovenet que tenia la il.lusió d'arribar algun dia a ser artista faller. Em preguntava tremolós si açò arribaria a ser realitat, si hauria d'oblidar-se del seu somni. En eixe moment vaig pensar per a mi: "Maleïts hipòcrites i egocèntrics que estan destroçant la il.lusió per la festa de molts xics com aquest". Afortunadament, com ells, representants dels seus col.lectius, són uns hipòcrites i egocèntrics, tots sabem que no compliran la seua paraula. Ni tan se vol els seus representats es creuen les ximpleries d'eixe acord. Així que li vaig dir al xaval que continuara amb la seua il.lusió més viva que mai.

No aconseguiran amargar les Falles del 2010 a la gent. Molt al contrari, personalment les vaig a viure més intensament que mai. Perquè no tenen la categoria per a llevar ni a mi ni a ningú la il.lusió per una festa que té més de 200 anys d'història, que encissa, ha encissat i encissarà a generacions i que, sobre tot, està per damunt de personatges hipòcrites i egocèntrics com ho són ells.

2 comentaris:

mismofondo.distintaforma ha dit...

Estic orgullós de la festa, d'estar dins d'ella, però més encara de tindre analistes com a malats de falles.
gràcies per les vostres reflexions...
Sebas

Javi ha dit...

Gràcies a tu Sebas per llegir i comentar els articles!