dijous, de novembre 18, 2010

Ací estem (II)

Tweet

Continua des de la primera part

Els tres comparteixen característiques comunes com el fet de presentar l'esbós per primera vegada fora d'un casal, en un àmbit diferent del que estem habituats. Començarem per Castielfabib - Marqués de Sant Joan 2011.

Si en 2010, Miguel Arraiz, Menta i els fallers de la comissió de Campanar ens van sorprendre gratament, en aquest 2011 la grata sorpresa vindrà per partida doble.

Miguel Arraiz ens presenta el seu projecte en un blog (http://castielfabib2011.blogspot.com) on ens descriu la línia argumental de la Falla, la idea i algunes imatges premonitòries que ens condueixen a l'esbós. I ací és on ve de nou un altre punt d'interés. No és un altre esbós dels assimilats per l'imaginari faller, no. És un esbós de Falla creat per un artista de fora de les Falles, en forma de gravat.

I és que la proposta de Miguel Arraiz inclou un equip multidisciplinar per fugir de l'endogàmia tan excessivament present al món faller. Sense deixar en cap moment de ser Falla, envoltant-se de prestigiosos artistes com Marcelo Fuentes, autor de l'esbós, o la valenciana Carmen Calvo, el projecte de Miguel Arraiz tracta de fer volar pels aires eixa frontera o barrera psicològica que "prohibeix" o no permet participacions alienes al món faller dins de les Falles.

Però açò no és tot. Si en la Falla gran Miguel i els seus col.laboradors ens deixen ben satisfets per l'aire fresc que aporten, la proposta infantil és més esperançadora si cap.

Giovanni Nardin, artista italià afincat a València, desmunta amb "Paleolíticas" mite rere mite de les Falles infantils.

Una història contada amb imatges, sense text, sense colors cridaners, un missatge amb formes simplificades que pretenen arribar ràpidament al públic obectiu... ingredients presents al treball d'aquest artista i plens de sentit, no per a una Falla no convencional que ell menciona al blog on presenta el projecte (http://www.paleoliticas.blogspot.com/), sinò per a una Falla en la seua màxima expressió.

Sense cap dubte, Castielfabib - Marqués de Sant Joan 2011 tornarà a ser visita obligada de tot Malalt de Falles. No la perdeu de vista.

- Font 1a imatge: Miguel Arraiz
- Font 2a imatge: Marcelo Fuentes
- Font 3a imatge: Giovanni Nardin

Tercera part de l'article

http://www.malaltdefalles.com/2011/02/aci-estem-iii.html

1 comentari:

♥Natts♥ ha dit...

Aquestes idees, innovadores però molt bones. És sorprendent el que passa d'un any a l'atre i al final, com tots s'anime per continuar. M'agraden moltissim les idees per a les nous falles de la Falla Castielfabib i amb ganes per arrivar les dades senyalades :)