dimecres, de febrer 16, 2011

Ací estem (III)

Tweet

Continua des de la segona part

Dins del casal, dins de salons d'actes, dins d'edificis "significatius", sempre dins de quatre murs. Quatre murs que tanquen els esbossos en cercles reduïts, en lloc d'obrir-los a la ciutat que els acollirà com a esculptures efímeres.


I si eixírem al carrer? I si... obrírem eixos esbossos al carrer? I si presentàrem al ciutatadà no faller la Falla abans de ser Falla? I si... utilitzàrem els murs de València i els pintàrem amb esbossos fallers?

Eixes mateixes preguntes es van fer Miguel Hernández i Julieta XLF. Volien presentar el seu treball per a les Falles 2011 directament al públic, sense intermediaris. I quina millor manera de fer-ho que mitjançant grafitis als murs del centre de València.


Si camineu habitualment pel casc antic del Cap i Casal, segur que vos heu trobat en més d'una ocasió amb dissenys de Julieta XLF. Els seus grafitis destaquen per tindre un estil molt definit i característic.

Però el que no és tan habitual és trobar-se, junt amb la signatura de Julieta, el rètol "La Bicicleta 2011". I és que alguna de les seues obres més actuals mostraven més que formes i colors. També mostraven escenes de la Falla infantil La Bicicleta 2011.


Des de fa un temps, els dos artistes han anat creant grafitis en diferents localitzacions del Carme que representen escenes d'una de les seues Falletes.

Fins i tot, en un d'ells avançaven el que seria el ninot que setmanes després han dut a la carpa de Nuevo Centro. Malalt de Falles va tindre l'oportunitat d'estar en directe en la realització d'aquest disseny i va capturar alguns moments en el següent vídeo.Com si d'un joc es tractara, han deixat pinzellades perquè els xiquets de la comissió de La Bicicleta descobrisquen com serà "Equilibri".

Ningú millor que ells per contar-nos aquesta original i divertida experiència, a més d'explicar-nos la seua trajectòria i les obres que plantaran en Falles 2011.Si en 2010 les Falles de Miguel i Julieta van ser visita obligada gràcies al seu excel.lent treball, enguany amb propostes tan gratificants com aquesta segur que a més d'un li han fet les dents llargues per a Març de 2011... Amb mi ho han aconseguit.

--

- Música dels vídeos de Rapsodes: http://www.rapsodes.com
- Gràcies a Javier Ramos per descobrir els esbossos/grafitis. Sense ell no haguera estat possible aquest article

Cap comentari: