dilluns, de maig 28, 2018

L'any de l'unicorn

El passat Març vam tindre una visita molt especial a València. Un animal mitològic va arribar al Cap i Casal a l'inici del mes faller i va viatjar per tots els carrers de la ciutat. Sí, amigues i amics. Esplendorós i senyorial,  l'unicorn es va passejar per cada racó. No el vau vore al vostre barri? De veres? Resulta estrany. Va estar per tot arreu.


La primera etapa de la seua estada va comprendre algunes de les principals places de la Secció Especial. La plaça del Pilar, el barri de Campanar o l'encreuament dels carrers Convent Jerusalem i Matemàtic Marzal entre altres van rebre la màgia de la criatura de quatre potes. Tanta va ser que el que semblaven volums impossibles per als diners anunciats van fer-se realitat en un obrir i tancar d'ulls per la gràcia de l'unicorn.

La seua allargada banya va regalar fantasia també en altres indrets de l'antiga Valentia. Va donar-se una volta per l'Eixample i pel Grau i amb la seua gràcil presència va fer que els artistes d'algunes Falles d'argent i bronze aconseguiren treballs dignes de seccions superiors amb quantitats que superen la imaginació més quimèrica. 


Però l'unicorn no es va conformar en visitar els racons més coneguts on es planten Falles grans. Es va interessar també per les Falles dels xiquets. No volia deixar els infants sense el seu regal. Per això va visitar també els obradors dels cadafals infantils i va fer que els artistes foren posseïts pel seu esperit benefactor regalant treball, volum i ninots en seccions on el pressupost no donava per a tant.

El nostre amic animal també havia tingut temps per visitar Junta Central Fallera i el Palau de la Música uns mesos abans just en els dies en què la classificació s'estava elaborant. Els seus encanteris sortiren efecte i la realitat i verosimilitud de la taula que marcaria les seccions de les Falles 2018 es van convertir en pura llegenda.


Tornant als dies de festa gran, tot el món faller va ser feliç i va viure molt il.lusionat des de la Plantà. L'unicorn va acompanyar artistes, falleres i fallers fins al dia de la Cremà, moment en què va emprendre viatge cap al seu lloc d'origen, però va prometre que tornaria de nou l'any que ve. A l'endemà la realitat i la tristesa es van apoderar dels tallers i casals. Eixe món de fantasia havia desaparegut per complet. L'unicorn mai no tornaria. Les Falles havien mort.
 

Cap comentari: